Herinner je je de post over Hendrick’s Chambers of the Curious? Vandaag kreeg ik een aantal cocktailrecepten van in de bar doorgespeeld, waarvan de Celery Sour de absolute favoriet was (waar ik van nipte, voor de rest waren het mocktails, echt waar!).

Dus bij deze, de Celery Sour:

Ingrediënten:

  • 40 ml Hendrick’s Gin
  • 30 ml vers geperst citroensap
  • 30 ml ananassap
  • 25 ml suikersiroop
  • 3 druppels selderijbitter
  • een dropje gepasteuriseerd eiwit
  • een handvol raketsla

Bereiding van het ananassap:
Stamp de rucola fijn in een kom. Voeg vervolgens enkele scheuten ananassap toe, evenredig aan de hoeveelheid raketsla. Laat het goedje zo’n anderhalf uur weken. Giet daarna de vloeistof door middel van een zeef in een fles. Koel bewaren

Bereiding:
Meng de ingrediënten tot één geheel. Serveer (gezeefd) in een coupe (een Marie-Antoinette cocktailglas)

Versiering:
Selderij

 

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.