Hierbij het recept van het geweldig lekker varkensvlees waar ik in deze post over onze kookworkshop in Vietnam over vertelde.

ingredients
Nodig voor 6 saté’s

  • 400 gr varkensmedaillon (in dunne plakjes gesneden)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look en 1 duim geschilde gember, fijngestampt in een vijzel
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 th lepel zout
  • 2 th lepel zwarte peper
  • 1 th lepel Chinees 5-kruidenpoeder
  • 1 th lepel garnalenpasta (trasi, te koop bij Chinese supermarkt)
  • 2 el oestersaus
  • 4 el honing
  • 1 el vissaus
  • 4 el olie

Extra

  • dun rijstpapier
  • enkele blaadjes salade en wat verse kruiden
  • pindasaus

Doe alle ingrediënten samen in een grote kom (behalve de sesamzaadjes), en marineer het vlees hierin. Gebruik je handen om de marinade goed in het vlees te ‘masseren’. Laat minstens een half uurtje rusten in de koeling.

Rijg het vlees op satéstokjes, of splijt bamboe eetstokjes in 2, en klem het vlees daarstussen. Zorg dat de kolen van de barbecue gloeiend rood zijn, en leg de stokjes zo dicht mogelijk tegen het vuur.

sate

Dien eventueel op met rijstpapier, salade en kruiden en maak er zo lenterolletjes van. Pindasaus is heel lekker om in te dippen, of maak je eigen dipsausje met fijngestampte look, gember, 3 el vissaus, 1/2 el suiker en het sap van 1 limoen.

varken2 varkens

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.