Yes, ik houd het al 5 dagen vol! Het is wel niet makkelijk, het valt me op hoeveel ik onbewust in mijn mond steek als ik in de keuken sta. Na het ontbijt sta ik dan de bordjes waar de charcuterie op ligt op te ruimen, restjes gaan dan in plastiekfolie, en dan blijft daar vaak nog een restje van bijv. parmaham over… Normaal steek ik dat dan in mijn mond. Of een stukje gerookte zalm, dat soort dingen. Zonet heb ik nog 4 kg vlees staan te versnijden voor stoofvlees, daar kan je natuurlijk makkelijker afblijven!

Naast een flinke portie stoofvlees voor 17 man, maakte ik vandaag ook nog een vegetarische curry klaar voor 2 gasten en Fre en mezelf. Ik vond het op de geweldige blog The Bojon Gourmet (via Pinterest uiteraard, waar ik trouwens een heel deel ‘dagen zonder vlees’-recepten verzameld heb). Ik voegde zelf nog pompoen toe aan het recept, en helaas vind je hier in Italië niet al te veel specerijen, kardemom, forget it! Ik deed het dus met wat ik hier kon vinden in de Alpencarrefour, en het was ook geweldig lekker, en dus gemakkelijker!

Here we go!

Curry met aubergine en pompoen (voor 4 pers)

  • 400 gr blokjes pompoen
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • boter
  • 2 tomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • enkele kerstomaatjes
  • rasp en sap van 1/2 citroen
  • 250 ml yoghurt
  • enkele blaadjes munt of koriander
  • gekookte rijst (ik gebruikte meergranen, basmati of jasmijn kan natuurlijk ook)
  • 1 el currypoeder
  • 1 th lepel cayennepeper
  • 1/2 th lepel muskaatnoot
  • 1/2 th lepel kaneel
  • 1 th lepel venkelzaadjes
  • 1 th lepel korianderzaadjes
  • peper en zout
  • krokante uitjes om af te werken

Snij de aubergine en pompoen in gelijke blokjes. Leg bakpapier op een ovenplaat, en schik hier de stukjes groente op. Kruid met peper en zout, en overgiet royaal met olijfolie. Zet ongeveer 20 minuten in een oven van 180 graden.

Snij de ajuin en tomaten in fijne blokjes. Smelt een klontje boter in een grote stoofpot (bijv. een Creuset), en laat de ajuin hier 10 à 15 minuutjes in zweten. Voeg ook de koriander- en venkelzaadjes toe, en knijp er een teentje look in uit. Als de ui mooi glazig is, voeg de curry en cayennepeper toe, en de aubergine en pompoen, laat even meestoven.

Voeg dan de kokosmelk toe, en vul het blik nog eens met water, en voeg dat ook toe. Dan de gesneden tomaten en het blik tomaten. Voeg kaneel en muskaatnoot toe, en kruid af met peper en zout. Laat nu maar rustig sudderen, een half uurtje ongeveer.

Meng de yoghurt met citroenrasp en -sap, hak wat muntblaadjes fijn, en kruid met peper en zout.

Kook de rijst gaar. Proef of de curry op smaak is, en kruid eventueel nog wat af. Serveer de rijst met de curry, en werk af met een kwak yoghurt, fijngehakte munt of koriander en krokante uitjes.

PS: jammer van de slechte foto. Helaas niet veel tijd hier om er mijn werk van te maken, en ook al niet de juiste camera mee…

Auteur

Culinair redactrice, freelance copywriter, blogger bij avocadovandeduivel.be, enthousiaste restaurantbezoeker, receptontwikkelaar, hongerige reiziger,… Als het maar met lekker en goed eten te maken heeft!

Schrijf Een Reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.