Catering by Amuzes: Eetbare bloempotjes

Eetbare bloempotjes (Pot Pourire)

Sofie Dumont maakte vorig jaar in De Keuken van Sofie een wel erg origineel dessert: Pot Pourire, kleine echte bloempotjes gevuld met bananenmousse en chocoladecrumble die op echte aarde lijkt, en dan afgewerkt met blaadjes en eetbare bloemetjes. Ik maakte het het voorbije weekend voor op een trouwfeest, en de gasten vonden het echt superorigineel, en aan de restjes in de potjes te zien: ook superlekker. En het goede nieuws is: het is helemaal niet moeilijk!

Voor de chocoladecrumble
  • 100 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • 125 gr koude melkerijboter
  • 80 gr amandelpoeder
  • 80 gr bloem
  • 125 gr suiker
  • zout
Voor de vulling
  • 2 bananen
  • 1 limoen
  • 200 gr room
  • 2 el suiker
  • 1 vanillestokje
  • 200 gr zure room
Afwerking
  • 1 blokjes marsepein
  • verse kruiden (bijv. afillacress, bloedzuring,…) en eetbare bloemetjes
Verwam de oven voor op 180°. Doe alle ingrediënten voor de crumble in een cutter en giet de massa in een ovenplaat. Laat 15 min. bakken in een oven van 180°.
Vermeng intussen de room en zure room met de zeste van limoen en 2 eetlepels suiker. Klop alles op tot een luchtige massa.
Snij de vanillestok door midden en doe in een kommetje. Voeg er wat suiker en het sap van 1 limoen bij. Klop los. Snij 2 bananen fijn en vermeng alles met de vulling van room. Roer om.
Vul het gaatje in de bodem van het bloempotje op met marsepein en doe er vervolgens de vulling bij. Leg er een goede laag chocoladecrumble over.
Werk af met verse kruiden en/of eetbare bloemetjes naar wens.

Gerelateerde Artikels:

Gegrild Vietnamees varkensvlees
Mousse van Limoncello
Fenomenale pavlova met rode vruchten en citroenroom

Trackbacks for this post

  1. Trouwfeest Sofie & Jeroen | Avocado van de Duivel

Plaats een reactie