Spinazie-ricotta koekjes met tomatensalsa

Ik heb me al eens vol lof uitgelaten over de iPhone app van Jamie Oliver, en nu heb ik een nieuwe favoriet: het Donna Hay iPad magazine.

Je kan de app gratis downloaden in de kiosk, en je krijgt er twee edities gratis bij om te downloaden. De nieuwe magazines kost 3,99€ ‘t stuk. Grappig wel is dat de winter-en zomeredities omgekeerd zijn als hier, omdat Donna natuurlijk Australische is. Straf om te zien hoe ze hun bloedheetste periode van het jaar combineren met kruidige kerstgebakjes.

Het magazine ademt helemaal Donna Hay: prachtige foodfoto’s in een meestal stijlvolle witte omgeving, frisse en eenvoudige gerechten en enkele leuke iPad-extraatjes. Zo kan je een ‘cook-mode’ inschakelen als je één van de heerlijke gerechten wil klaar maken: je krijgt dan een stap-voor-stap uitleg hoe je het moet aanpakken. Niet wereldschokkend natuurlijk, wel gewoon handig.

Zo maakte ik deze zalige spinazie-ricotta koekjes met tomatensalsa uit de (gratis) okt-nov editie van 2011.

Spinazie-ricotta koekjes met tomatensalsa (voor 2 pers.)

  • 200 gr verse babyspinazie
  • 200 gr ricotta
  • 50 gr parmezaan, geraspt, plus nog wat extra
  • 50 gr bloem
  • 2 eitjes
  • gesnipperde bieslook
  • 1 teentje look, geperst
  • 40 gr boter

Voor de tomatensalsa:

  • 300 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • ansjovispasta (gebruik ik ipv ansjovisfilets)
  • een handjevol muntblaadjes
  • 1 teentje look, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • grof zeezout en versgemalen peper

Laat de spinazie even smelten in een hete wok met wat olijfolie. Laat heel goed uitlekken en hak dan fijn.

Om de salsa te maken doe je tomaatjes, ansjovis, munt, look, olijfolie, azijn, peper en zout in een kom, meng goed en zet even apart.

Doe de spinazie, ricotta, parmezaan, bloem, eitjes, bieslook, look, peper en zout in een kom en meng goed tot je een kleverig deeg hebt. Maak quenelles (hoopjes aan de hand van twee lepels) van het deeg en rol dan in de bloem.

Breng water aan de kook en kook de koekjes met 4 à 5 tegelijk in het water. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven. Schep uit met een schuimspaan en laat goed uitlekken.

Bak de koekjes vervolgens nog eventjes in wat boter in een antikleefpan, tot ze een mooi goudbruin korstje hebben. Serveer met de tomatensalsa en wat extra parmezaan. Yum! Danku Donna!

Gerelateerde Artikels:

Ovenschotel met aubergine, courgette, tomaat en mozzarella
Salade van wortel, venkel en komkommer
Gegrilde pastinaak met crème van pastinaak

Plaats een reactie