Chocolade ganache taart met rode besjes

Dit taartje verkopen ze onder andere bij ‘Le Pain Quotidien’ en ziet er echt zo sjiek uit… Ik heb er zelf al veel mee gescoord en ik ga u eens iets verklappen, deze taart is echt supereasy! En de euh, 5-tal lezers van mijn blog die geef ik het recept graag mee!

Wat laad je in je karretje?

  • 1 vel kruimeldeeg (ok, daarom is het natuurlijk zo gemakkelijk! ge kunt dat zelf maken, maar de bakkers doen dat ook niet 😉 -> ik koop wel zanddeeg van een duurder merk, da’s toch wel lekkerder…
  • 300 gr pure chocolade
  • 150 gr goede boter
  • 1,5 dl room
  • bakje rode besjes
  • suiker

Beboter en bebloem een vorm. Je kan ook bakpapier gebruiken, maar ik doe dat niet om het mooie golfpatroon van mijn bakvorm in de taart te hebben. Leg het vel deeg erin en prik er veel gaatjes in met een vork. Je kan zo van die blindbak-erwten gebruiken, maar ik zet er gewoon een kleinere metalen bakvorm op. Bak 25 à 30 minuten in een oven van 200°C, haal er 5 minuten voor het einde de bovenste bakvorm uit.

En klaar! Of nee, wacht, nog dit:

Als het deeg klaar is, maak je de ganache: Breng de room aan de kook in een steelpannetje, voeg de chocolade erbij en kleine klontjes boter. Goed roeren en giet dan in de vorm. Laat afkoelen in de frigo tot de ganache is opgesteven. Bedek met rode besjes die je door de suiker hebt gehaald.

Voila, zo hoeft u voortaan geen x euro meer te betalen voor deze zeer schoon ogende taart bij de betere bakkerij…

Oh ja, ‘t is wel een bommeke, u weze gewaarschuwd 😉

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.