Carbonara rossa van Peppe Giacomazza

Leuk nieuws voor Italië-lovers (zoals ik!). Peppe Giacomazza is de nieuwe brand ambassador van Elvea, de bekende tomatenconservenfabrikant. Daarbij hoort dan ook een nieuwe tv-programma op –uiteraard- Njam: “Een Feest uit Italië”.

“Voorproever” is my middle name en in die hoedanigheid werd ik –samen met andere bloggers- vorige week uitgenodigd om enkele gerechten uit het programma te komen proeven. Ik had al twee keer superlekker gegeten bij Peppe, 1x op het feest van 5 jaar Njam en dan vorig jaar een Parmaham lunch bij La Botte. Ditmaal was het evenement bij Peppe’s, zijn trattoria vlakbij La Botte in Genk.

Peppe had 4 gerechten voor ons in petto, waarvan er zeker 2 nog nazinderen. Als eerste gerechtje presenteerde hij ‘burrata alla Peppe met Datterini tomaten’. Een doodeenvoudig gerecht, waarbij hij een blik Elvea rode gepelde Datterini tomaten 5 minuutjes stooft in olijfolie, enkel met een teentje look erbij (zo konden we tegelijkertijd zien op een scherm waarop een aflevering van “Een Feest uit Italië”). Ik was sceptisch, want enkel wat look en olijfolie en tomaten uit blik bij, dat leek me pover qua saus, zeker bij zo’n topproduct als burrata. Boy was I wrong! De saus barst van smaak, echt de smaak van zongerijpte, zomerse tomaten! Echt top dus! Enkel afwerken met blaadjes basilicum en je weet gelijk het recept.

Het andere gerecht dat ik maar niet kan vergeten was Peppe’s ‘Carbonara rossa’. Even lekker als het origineel is. Wat een geweldig idee! Ik heb het nagevraagd, en jawel, ik mag het recept hier delen. Dit moet je proeven, echt waar! De spaghetti zelf was trouwens übervers en heerlijk ‘al dente’. Ik denk dat alleen een Italiaan dat zo goed kan maken… zalig!

Carbonara rossa

Voor 2 personen – 20 minuten

  • 200 gr Elvea Cubes
  • 200 gr spaghetti (best versgemaakte dus)
  • 2 plakken pancetta van 1 cm dik
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • enkele blaadjes peterselie, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
  2. Snijd de pancetta in kleine blokjes.
  3. Snij de rode ui fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op het vuur en bak er de rode ui en de blokjes pancetta krokant in. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en een pollepel van het kookvocht van de pasta.
  4. Klop het ei los in een kommetje. Rasp er twee eetlepels Parmezaanse kaas in en voeg er de fijngehakte peterselie aan toe.
  5. Giet de spaghetti af en meng deze onder de tomatensaus. Zet het vuur uit en roer het eiermengsel door de pasta. Meng goed en kruid met peper.
  6. Serveer met extra Parmezaan erover geraspt.

Alle recepten uit Een Feest uit Italië vind je hier!

Plaats een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.