caesar salad - 1

Caesar salad hapje met kreeft en avocado van de duivel

Een eerste recept van de #CarrefourNYE van mijn hand: caesar salad hapje met kreeft en ‘avocado van de duivel’. Uiteindelijk een klein foutje met de levering van de avocado zelf, dus die lag er niet op, maar dus zeker aan te raden!

Nodig voor 4 personen

  • 1 kreeft, gekookt, en al het vlees eruit gehaald (kan je vragen om te doen bij Carrefour). Maar hou de kleine pootjes wel apart
  • 4 little-gem slakropjes
  • 2 avocado’s mooi rijp
  • 50 gr geroosterde uitjes (beter gekend als Bicky-uitjes)
  • cayennepeper
  • een blok parmezaanse kaas, om schilfers van te halen
  • voor de caesar-dressing:
    • 2 eierdooiers
    • 1 limoen
    • enkele zoute ansjovisfilets (ik gebruik gemakkelijkheidshalve altijd ansjovispuree)
    • 1 el mosterd
    • 2 dl zonnebloemolie
    • 1 dl lopende yoghurt
    • 50 gr geraspte parmezaan
    • 1 teentje look, geperst

caesar salad - 2

Begin met de little gem. Klik er de blaadjes af, deze zullen dienen als ‘kommetjes’ om het hapje op te dienen. Was de blaadjes goed.

Doe de geroosterde uitjes samen met een snuif cayennepeper in een hakmolentje. Hak fijn tot een crumble. Snij de avocado’s in kubusjes, en ‘paneer’ ze met de crumble.

Maak schilfers met een dunschiller van de parmezaan.

Maak de caesar-dressing (ik gebruik hiervoor mijn Kitchen-Aid, lukt ook met een staafmixer of een good old klopper en wat armkracht). Doe de eierdooiers, mosterd en sap van limoen in een mengkom. Meng goed en voeg straalsgewijs de olie toe, zoals je mayonaise maakt. Zorg dat je een goede binding hebt, voor je nog meer olie toevoegt. Als je een dikke saus hebt, voeg je de yoghurt, teentje look, een theelepel anjovispuree en geraspte parmezaan toe. Breng op smaak met peper en zout. Het is normaal dat je nu een vrij lopende saus hebt. Ik doe de dressing altijd in een spuitflesje.

Dresseren: Leg blokjes kreeftenvlees en avocado-blokjes in de sla-blaadjes, werk af met dotjes saus en parmezaanschilfers, en een kreeftenpootje per sla-blaadje.

Foto’s © David Pintens

Gerelateerde Artikels:

Het ideale feestmenu samenstellen
Gepofte bietjes met geitenkaas en komijncrumble
Thaïse krabkoekjes

Plaats een reactie