Bar Chine: nieuw Aziatisch zusje in town!

Ik was eind november – begin december voor heel eventjes weer in België, dus veel tijd om nieuwe adresjes te testen was er niet. Ik had een voortreffelijke lunch bij Món, uitgebreid verslag te vinden bij elidesc.com. Maar wat nog leuker was, was dat net in die periode ‘Bar Chine’, het kleine zusje van restaurant Cuichine in de Zurenborgwijk in Antwerpen, opende.

Ik kreeg een uitnodiging voor de officiële openingsavond, waar ik net kon bijzijn (de dag voor ons vertrek naar Italië), maar de bar was eigenlijk al stilletjes open gegaan. Ik was erg nieuwsgierig, dus belandde ik er de zaterdag ervoor al. Bar Chine bevindt zich in het pand waar vroeger eetcafé Vertigo was gevestigd, een plek waar ik ook graag kwam. Nu moet ik toegeven dat Vertigo de laatste jaren wat van zijn charme verloren had, en is het dus erg fijn dat er hier een nieuwe frisse wind uit het Oosten waait met Bar Chine.

Om kennis te maken met de bar, wordt mijn gezelschap en mij aangeraden om met de ‘Blushing Dragon’ te beginnen, een cocktail speciaal voor de bar ontworpen door mixmaster Manuel Wouters. Een frisse cocktail met Oosters tintje, op basis van cava, met daarbij litchisiroop en roos. Jummie!
Bar Chine - 04
Op het menu zien we naast de betere Belgische bieren, wijnen ook enkele Aziatische klassiekers prijken, waaronder saké. Bij Oud Sluis genoot ik ooit eens van een geweldige junmai sake, en dus moest die nu zeker ook besteld worden! Volledig begrijpelijk was de keuken al dicht toen wij daar na 22u kwamen binnenvallen op een zaterdag, en konden we enkel nog late-night snacken op pikante kroepoekchips met wasabimayonaise, ook lekker!
Bar Chine - 05
Maar twee dagen later klopte ik opnieuw aan voor de officiële opening, en dan heb ik uitgebreid kunnen proeven van het vele lekkere ‘fingerfood’ dat op het menu staat. Passeren de revue: wontons met garnalen en kippengehakt, porkpuffs, kipsatétjes, een hapje met makreel, eentje met gelakt buikspek, en meteen gelanceerd als absolute favoriet: kimchi dogs! Echt geweldig lekker!

Bar Chine - 06 Bar Chine - 08 Bar Chine - 11 Bar Chine - 03
Foto Kimchi dog: Piet De Kersgieter
De barman herinnert zich mijn eerder bezoek, en bombardeert mij tot proefpersoon om alle cocktails op de kaart uit te proberen, hallo! En ook: yes please! Na opnieuw te starten met een Blushing Dragon, mag ik ook de Wasabi Sour proeven: amaretto, bourbon, wasabi, citroensap en eiwit. Echt geweldig! En dan volgt ook nog de spicy dragon met gin, chai kruiden en braambes. Een echte winterse fusion cocktail. Niets dan lof dus, over dit nieuwe project van de gelauwerde Cuichine.
Bar Chine - 01
Foto: Piet De Kersgieter
Bar Chine - 07 Bar Chine - 09 Bar Chine - 10
Passeer daar dus snel, voor een geweldig vleugje modern Azië. En om eerlijk te zijn: in 6 maanden in Azië zelf ben ik nooit in zo’n fijne bar beland!

Bar Chine
Draakplaats 3
2018 Antwerpen

Plaats een reactie