Ananas met muntmarinade en sabayon van Oude Kriek

Zoals ik al vertelde in mijn verslag over een heerlijke barbecue met Carrefour en Peter De Clercq, was ik erg onder de indruk van het dessert: een hele ananas, geïnjecteerd met muntmarinade en dan boem, zo in zijn geheel op de barbecue gegooid! Hierbij dan ook het recept…

CarrefourBBQ - 2
Foto Nathalie Samain

INGREDIËNTEN voor 4 personen

  • 1 ananas

Voor de marinade :

  • 2cm verse gember
  • 1 vanillestokje
  • 1 stengel citroengras
  • 10 kardemompeulen
  • 1 chilipeper
  • 150g suiker
  • 3 dl rum

Voor de sabayon :

  • 4 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 140g bier ‘Oude Kriek’
  • 100g suikerriet

Voor de afwerking :

  • krieken van de Kwaliteitsketen Carrefour

BEREIDING

  1. Doe alle ingrediënten bij de rum, warm een beetje op en laat 10 minuten trekken tot de suiker gesmolten is. Laat het mengsel niet koken. Giet de marinade door een zeef en laat afkoelen. Maak onderaan in de ananas enkele gaatjes. Doe de ananas in een plastic zak en vul een injector met de marinade. Spuit de marinade in de ananas en laat 12 uur rusten in de koelkast.
  2. Bereid de sabayon: Doe de eidooiers in een steelpan, snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de binnenkant van het stokje op de dooiers. Voeg vervolgens het bier en suiker toe. Klop het mengsel op een laag vuur. De temperatuur mag nooit hoger zijn dan 82 °C, omdat je anders een zoete omelet zou krijgen.
  3. Zet de volledige ananas 1 uur in de afgesloten barbecue op 180°C of snijd hem in plakken en gril die op een hete grill.
  4. Serveer in kleine stukjes met de sabayon.

Gerelateerde Artikels:

Word Belgetariër: Mijn stoemp met knolselder, appel, walnoot en witte pens
Twee geweldige barbecuehapjes
10 weetjes over oesters

1 Reactie

  1. titoulematou

    voila une jolie recette et un joli blog..auriez vous une newsletter pour vous suivre???

Plaats een reactie