• tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o1_1280
  • tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o2_500
  • tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o3_1280
  • tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o4_400
  • tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o7_500
  • tumblr_m2ocrnyrCA1qe0430o5_400

208 citytrip experience

Enkele weken geleden kreeg ik de vraag van de vriendelijke mensen van buzzparadise.com of ik samen met een andere blogger een citytrip wil maken in een gloednieuwe Peugeot 208, en de trip zou een culinaire ‘insteek’ hebben. Euh? Excuseer? JA! Dolgraag!

De opzet

We maken een citytrip met een gloednieuwe auto, niet toevallig een Peugeot, eveneens mijn favoriete pepermolenbouwer, en ontdekken met al onze zintuigen, maar ‘t zullen toch vooral de smaakpapillen zijn, de terroir. Ons doel is Bordeaux, de thuis van de heerlijke grote wijnen, cannelés en de klassieke Franse keuken. Terwijl zullen we erop los bloggen, Facebooken, tweeten, en waarschijnlijk af en toe tactisch de glanzend nieuwe bolide mooi in beeld brengen. Aan hele onze tocht hangt ook een wedstrijd vast: wie ons volgt op die sociale platforms, en lustig erop los comment, kan onze reis ook winnen. Eigenlijk gaan we gewoon op verkenning voor u! Seg, ‘t is graag gedaan hoor ;-).

De bestemming


Bordeaux… Ah, la douce France! Bordeaux ligt in het Zuid-Westen van Frankrijk, en ik kende het eigenlijk vooral van de wijn, mijn lievelingskleur, en de cannelés. Volgens Wikipedia een stad met een rijk erfgoed (van Unesco en al), maar wel een beetje aan het indommelen. Let’s show them wrong! Met een rijkelijk gevuld schema van wijngaarden bezoeken, kaviaar en foie gras proeven en een spa-wijn-treatment (echt waar!) gaan we ons sowieso niet vervelen. En euh, dat hotel waar we mogen slapen, dat ziet er ook echt wel fantastisch uit!


De nieuwe Peugeot 208

Hoewel ik graag met mijn semi-oldtimer (12 jaar oude quoi) Carocar rondrijd, kijk ik er altijd naar uit om eens met een nieuwere auto te mogen rijden: dat comfort! Gemakkelijk schakelen! Parkeerhulp!Die geur! Ik zal de opties en het design van deze voiture nog allemaal moeten ontdekken, maar ‘t ziet er in ieder geval een vinnig en schoon bakske uit (in de brochure staat dat er binnenin ‘sfeerverlichting’ is, ik ben benieuwd :)). En wat de geek in mij nog het meest mijn ogen uitsteekt: een boordcomputer met touchscreen, het is echt iets smartphone-achtig, want je kan er apps en al voor downloaden, ik ben benieuwd!

Het gezelschap: @sNarah

We leerden mekaar kennen in het eerste jaar ‘hoger’ op Sint-Lucas in Antwerpen, richting reclamevormgeving. We zaten in een andere klas, maar het klikte al snel. Sarah ging haar heil na één jaar ergens anders zoeken (clever her), maar via social media wisten we contact te houden. Sarah heeft een aantal jaar in Ierland gewoond, en ik kijk er enorm naar uit om haar verhalen daarover te horen. Sarah zit blogsgewijs ook niet stil. Ook aldaar zal je onze avonturen kunnen volgen.

En nu: let’s go!

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.